5 tips voor een leuk en origineel coronaproof teamuitje

Met behulp van Teams en Zoom onderhouden we inmiddels moeiteloos contact met elkaar. Toch blijft de grote vraag: hoe houden we met z’n allen – ondanks dat we elkaar niet ‘in real life’ zien – de teamspirit hoog? In dit artikel geven we tips voor een coronaproof teamuitje, en lees je hoe de sfeer in het team – ondanks het vele thuiswerken – leuk en ontspannen blijft.

Tip 1: Doe een pubquiz in een online kroeg

Benodigdheden voor een online pubquiz:

  • Voor elke mededewerker een borrelpakket met wat drankjes, chips, nootjes en hapjes. Laat alles thuisbezorgen onder werktijd, dan is elk teamlid thuis.
  • Een laptop, pc of tablet en een goed werkende internetverbinding
  • Enthousiaste medewerkers met een winnaarsmentaliteit en een goed humeur


Wil je zeker weten dat je op anderhalve meter afstand van elkaar blijft? Omdat de maatregelen verscherpt zijn of omdat je collega’s met een kwetsbare gezondheid in het team hebt? Dan is een online pubquiz hét ideale teamuitje. Met de juiste benodigheden in huis wordt dit teamuitje een waar feest. De hapjes en drankjes (die je van je werkgever hebt gekregen), je uitbundige collega’s en de enthousiaste presentator zorgen ervoor dat je het idee hebt dat je werkelijk in een pub zit. Zo zit de sfeer er al snel in en beleeft het hele team een geweldige avond in de fictieve kroeg.

Tip 2: Organiseer een coronaproof teamuitje

Naast een online pubquiz zijn er nog meer soorten online teamuitjes. Duik bijvoorbeeld een online escaperoom in of doe mee aan een online bingo. Organiseer een hackaton en ga het gevecht aan met gewetenloze cybercriminelen. Uiteraard is het ook leuk om zelf een online teamspel te bedenken. Alleen al het bedenken van dit spel is goed voor de teamspirit en leerzaam om te doen.

Tip 3: Sluit uit dat je corona hebt met een coronatest

Zijn de coronamaatregelen weer wat versoepeld en wil je samen met het team eropuit gaan? Bescherm elkaar dan en doe een coronatest. Er zjn verschillende mogelijkheden om een coronatest te doen. Zo kun je jezelf laten testen bij een teststraat van de GGD of op een van de commerciële testlocaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Groningen.

Twijfel je tussen een coronatest bij de GGD of een commerciële testlocatie. Hier lees je wat de voordelen van de verschillende testlocaties in Nederland zijn.

Voordeel teststraat GGD: Een coronatest bij de GGD is kosteloos. De uitslag is meestal binnen 24 uur binnen. Toch kan het zijn dat het erg druk is en dat je wat langer op de uitslag moet wachten.

Voordeel commerciële testlocatie: Aan een coronatest bij een commerciële testlocatie zijn kosten verbonden. Hier staat tegenover dat je 100% zeker dezelfde dag de uitslag ontvangt. Tip: Het is voor bedrijven vaak mogelijk om een contract af te sluiten. Dit is handig bij een coronaproof teamuitje maar ook erg fijn als er een werknemer met corona blijkt te zijn.

Tip 4: Stap met je favoriete collega in een roeiboot

Ben je op zoek naar een coronaproof uitstapje? Besluit dan om met je collega’s het water op te gaan.  In groepjes van twee verkennen jullie al roeiend de mooie omgeving. Zo houden jullie je aan de maatregelen maar zijn jullie als team toch dicht bij elkaar in de buurt. Mooie natuurgebieden om te varen zijn de Biesbosch en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Tip 5: Coronaproof teamuitje: bezoek een drive-in bioscoop

Misschien niet erg spectucalair om te doen maar wel leuk en ontspannend. Stap in in de auto en bezoek een drive-in bioscoop. Als dit bevalt kun je misschien ook eens een drive-in discotheek te bezoeken. Dan moet dit coronaproof bedrijfsuitje natuurlijk wel beschikbaar zijn.