Een boot huren in Amsterdam

Een boot in Amsterdam huren? Dit moet je weten!

Als je op zoek bent naar een unieke manier om Amsterdam te verkennen, dan is het huren van een boot de perfecte oplossing! Er zijn veel verschillende boten om uit te kiezen, dus je kunt de perfecte vinden voor jouw behoeften. In deze blogpost geven we alle informatie die je moet weten voordat je een boot gaat huren in Amsterdam. We bespreken de verschillende soorten boten, wat je kunt verwachten en tips voor een geweldige tijd op het water!

Welke soorten boten zijn te huur in Amsterdam?

De verschillende soorten boten die te huur zijn in Amsterdam zijn elektrische boten, waterfietsen en roeiboten. Er zijn ook motorboten te huur, maar die zijn doorgaans een stuk duurder. Elektrische boten zijn het populairst omdat ze gemakkelijk te bedienen zijn en geen speciale vergunningen vereisen. Waterfietsen zijn ideaal voor wie een workout wil doen terwijl hij de stad verkent. Roeiboten zijn perfect voor koppels of kleine groepen die een intieme ervaring op het water willen.

Wat kun je verwachten als je een boot huurt in Amsterdam?

Als je een boot huurt in Amsterdam, kun je rekenen op een prijs tussen de €20 en €40 per uur. Deze prijs is inclusief brandstof en verzekering. De meeste verhuurbedrijven die geen ervaren schipper meesturen vragen een borgsom, die meestal rond de €100 ligt. Het is belangrijk om te weten dat je om een boot te huren in Amsterdam je minstens 18 jaar oud moet zijn.

Tips voor een leuke tijd op het water

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te verzekeren dat je een geweldige tijd zult hebben wanneer je een boot huurt in Amsterdam;

  • Ten eerste, zorg ervoor dat je je op het weer kleedt en neem voldoende zonnebrandcrème mee. Het kan kouder voelen op het water, maar omdat het water de zon reflecteert kun je sneller verbranden.
  • Ten tweede, neem snacks en drankjes mee zodat je gehydrateerd blijft en geen honger krijgt. Sommige verhuurbedrijven geven je ook de optie om inclusief hapjes en drankjes te huren.
  • Ten derde, zorg ervoor dat je alle veiligheidsregels en voorschriften van het verhuurbedrijf volgt.
  • Ten vierde, zorg ervoor dat je ruim op tijd bij de afgesproken plek bent, hou rekening met files op de weg, en ook druk voetverkeer in Amsterdam zelf.
  • Ten slotte, neem de tijd en geniet van de ervaring!


We hopen dat deze blogpost nuttige informatie heeft opgeleverd over een boot huren in Amsterdam. Bedankt voor het lezen en veel vaarplezier!